Despre maraton

Așa cum se acumulau buștenii din munte în locul lor precis și bun, strigăm și noi adunarea de oameni iubitori de mișcare în natură pentru o nouă ediție Haita MTB, în loc întins și primitor, pe nume Haita Land, pus exact în Gura Haitii.

Maratonul Haita MTB este un eveniment al oamenilor pasionați de acest sport, îndrăgostiți de munte, drumeții și călătorii. Este deopotrivă prilej de competiție sportivă și timp petrecut în tihnă, cu familia și alți oameni cu care împărtășești aceleași pasiuni, într-o locație care-ți va tăia răsuflarea și-ți va da, totodată, liniștea, relaxarea și binele de care ai atâta nevoie.

Traseul scurt – 25 km pornește tot din Gura Haitii străbate Băuca, apoi traseul duce pe drumul de ocolire Runc și se ajunge în Gura Haitii. Linia de FINISH te așteaptă la Haita Land, Gura Haitii.

Traseul lung – 55 km pornește din Gura Haitii și își continuă cursul spre exploatarea de sulf din Munții Călimani. Apoi, drumul o ia prin spatele Negoiului Românesc spre Vârful Rețițiș, Poiana Frumușica, Neagra Șarului. Linia de FINISH te așteaptă la Haita Land, Gura Haitii.

Pe lângă traseu, tărâmul aproape infinit al Haitei va găzdui o zonă de camping pentru „Somn tihnit”, o zonă de relaxare „În liniștea codrului”, „Șezătoarea copiilor”(kids corner) și-o zonă cu „De-ale gurii” (zonă food & drinks).

Așa-i că sună exact ca ceva perfect?

Dăruim biciclete copiilor din medii defavorizate.

Cu toții știm câtă bucurie aduce o bicicletă unui copil. De multe ori, visează ani în șir la asta. Puteți contribui alături de noi în activitatea de strângere de fonduri pentru a achiziționa biciclete pentru copiii din medii defavorizate. 

Strângerea de fonduri se va desfășura în ziua evenimentului.